Har du brug for hjælp?
Voi swirl

Vælg Land

More languages

(Automatic translations by Google Translate)

Privacy Policy

1. Generelt

I denne privatlivspolitik (”Privatlivspolitik”) beskrives, hvorledes Voi Technology AB, org. nr. 559160-2999, (”Voi”, ”Vi”, ”Os”, ”Vores”) som dataansvarlig behandler sine kunders (”Du”, ”Dig”, ”Dine”) personoplysninger ved brug af Ydelserne.

Spørgsmål vedrørende denne Privatlivspolitik og Vois behandling af Dine personoplysninger kan sendes til support@voi.com eller til Vois databeskyttelsesrådgiver:

Voi Technology AB

Databeskyttelsesrådgiver: Jonas Rundberg, e-mail: dpo@voi.com

Adresse: Tegelbacken 4A, 111 52 Stockholm, Sweden 

2. Indsamling, behandlingsformål og brug af personoplysninger

Voi indsamler personoplysninger, som Du afgiver, når Du opretter en konto i Voi-Appen, eller som dannes, når Du bruger Voi-Appen eller Ydelserne.

Voi behandler Dine personoplysninger i overensstemmelse med følgende:

a) Med henblik på indgåelse, opfyldelse og administration af Vores kontraktforhold (herunder håndtering af betaling) med Dig behandler Vi følgende personoplysninger:

  • Lokaliseringsdata,
  • kontaktoplysninger (f.eks. navn, adresse, e-mailadresse og telefonnummer),
  • enheds-id og
  • fotos af løbehjul, som Du uploader i Voi-Appen.

Vores retsgrundlag for behandling af Dine personoplysninger til dette formål er opfyldelse af Vores kontraktlige forpligtelser over for Dig (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b).

b) Med henblik på at udføre statistiske analyser og analysere data for at kunne udvikle Ydelserne for så vidt angår funktionalitet, sikkerhed og metoder samt analysere markeder og kunder behandler Vi følgende personoplysninger:

  • IP-adresse,
  • oplysninger om Din enhed
  • oplysninger om Din brug af Voi-Appen og Ydelserne og
  • Brugerundersøgelser; dine svar til undersøgelser ifm. brugeroplevelse eller demografi

Vores retsgrundlag for behandling af Dine personoplysninger til dette formål er Vores legitime interesse i at kunne udvikle Ydelserne og øge Vores forståelse af markederne og kunderne (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f). Med henblik på de ovenfor beskrevne formål udfører Vi vores analyser på baggrund af anonymiserede/aggregerede oplysninger. Den ovenfor beskrevne behandling vil dog ske inden for rammerne af processen med at anonymisere og/eller aggregere oplysningerne.

c) Med henblik på udsendelse af markedsføring vedrørende Vois Ydelser såvel som ydelser fra tredjeparter kan Voi behandle personoplysninger om Dig i markedsføringsøjemed. Markedsføringen kan både være pr. e-mail, ved push-notifikationer og i selve appen. Vi kan endvidere som led i Vores markedsføringskommunikation behandle personoplysninger med henblik på at evaluere en markedsførings­kampagne. Til disse formål behandler Vi følgende personoplysninger:

  • Kontaktoplysninger (f.eks. navn, adresse, e-mailadresse og telefonnummer).

Retsgrundlaget for udsendelse af markedsføring vedrørende Vores Ydelser og evaluering af markedsførings­kampagner er Vores legitime interesser (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f) i at oplyse Dig om Ydelserne og analysere resultatet af Vores markedsføringskampagner. Vi behandler endvidere personoplysninger med henblik på at sende Dig markedsføring fra tredjeparter på baggrund af Dit samtykke (databeskyttelses­forordningens artikel 6, stk. 1, litra a), som Du til enhver tid kan trække tilbage.

Du kan altid fravælge Vores markedsføringstiltag, enten direkte i den konkrete markedsføringshenvendelse eller ved at kontakte Os på support@voi.com.

d) Med henblik på segmentering og analyse af positionsdata til brug for målrettede oplysninger på baggrund af Dine konkrete præferencer og adfærdsmønstre behandler Vi følgende personoplysninger:

  • Positionsdata

Retsgrundlaget for behandling af Dine personoplysninger til dette formål er opfyldelse af Vores kontraktlige forpligtelser over for Dig, dvs. således at Vi kan levere Ydelserne (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b).

e) Med henblik på at give dig loyalitetspoint for at bære hjelm, behandler Voi dine personoplysninger, når du sender et billede af dig selv iført hjelm, når du kører på en Voi-løbehjul. De personoplysninger, der behandles til dette formål, er:

  • Selfies, som du indsender

Retsgrundlaget for behandling af dine personoplysninger til dette formål er vores legitime interesse (artikel 6, stk. 1, litra f) i GDPR) i at tilskynde vores brugere til at bære hjelm, med henblik på at øge sikkerheden, når de bruger Voi-løbehjul.

f) Med det formål at forbedre den software, der gør det muligt for Voi at gennemgå selfies indsendt efter formål (e) ovenfor, bruger Voi de billeder, som du indsender, til at træne og forbedre softwarens evne til at reagere på hjelme, der vises på billederne. De personoplysninger, der behandles til dette formål, er:

  • Selfies, som du indsender

Retsgrundlag for behandlingen af dine personoplysninger til dette formål er vores legitime interesse (artikel 6, stk. 1, litra f) i GDPR) i at være i stand til løbende at forbedre vores tjenester og sikre, at tjenesten til hjelm-selfie er så præcis som muligt.

g) For at give dig mulighed for at se vores løbehjul, der er i nærheden af dig, og for at gøre det muligt for os at opdage brug af vores løbehjul, der måtte være i strid med vores brugeraftale, behandler vi følgende personoplysninger:

  • Lokaliseringsdata, når Voi-appen er i brug (telefon-placering)

Vores lovlige grundlag for behandlingen af dine personoplysninger til dette formål bunder i vores legitime interesse for at levere servicen til dig samt sikre, at brugen af vores tjenester sker i overensstemmelse med vores Brugeraftale (artikel 6, stk. 1, litra f), i GDPR).

Herudover kan Voi behandle Dine personoplysninger (alle de ovenfor beskrevne kategorier af personoplysninger) med henblik på overholdelse af love og forskrifter eller som følge af retskendelser (hvor behandlingsgrundlaget i så fald er en retlig forpligtelse (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra c)) eller med henblik på beskyttelse af Vois eller tredjemands rettigheder, f.eks. for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares (hvor behandlingsgrundlaget i så fald er Vores legitime interesse i at beskytte Vois eller tredjemands rettigheder (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f)).

Ud over de ovenfor beskrevne behandlingsaktiviteter kan Voi lejlighedsvis behandle Dine personoplysninger til andre formål, f.eks. hvis Du deltager i konkurrencer, der arrangeres af Voi. I så fald vil Du modtage særskilt orientering om behandlingen af Dine personoplysninger.

3. Videregivelse af personoplysninger

Voi kan videregive personoplysninger til følgende kategorier af modtagere:

  • Byer, offentlige myndigheder og operatører af offentlig transport. Vi deler personoplysninger med disse modtagere med henblik på byplanlægning, indsigt i mobilitet, herunder kontakt til personer for at anmode om deltagelse i brugerundersøgelser, integration i apps fra offentlige transportoperatører og apps til rejseplanlægning.  De data, der deles til disse formål, omfatter følgende:
    • Turdata: ID for turen, dato for turen, afstand og varighed af turen
    • Data på løbehjul: løbehjulets ID-nummer, løbehjulets placering ved start, slutpunkt og forskellige punkter under en tur
    • Brugerundersøgelsesdata: svar på spørgsmål om brugeroplevelse og demografiske spørgsmål i forbindelse med undersøgelsen
  • Forskere og andre samarbejdspartnere. Vi deler personoplysninger med disse modtagere med henblik på udvikling af tjenester og forståelse af indsigt i mobilitet. De data, der deles til disse formål, omfatter følgende:
    • Turdata: ID for turen, dato for turen, afstand og varighed af turen
    • Data på løbehjul: løbehjulets ID-nummer, løbehjulets placering ved start, slutpunkt og forskellige punkter under en tur
    • Brugerundersøgelsesdata: svar på spørgsmål om brugeroplevelse og demografiske spørgsmål i forbindelse med undersøgelsen
  • It-leverandører. Formålet med denne videregivelse er at kunne tilbyde Dig alle Ydelsernes funktioner. Disse leverandører behandler Dine personoplysninger i deres egenskab af databehandlere efter instruks fra Os og på Vores vegne. Vi videregiver alene personoplysninger i forbindelse med lovlig behandling til leverandører, som er nøje udvalgt, og som der er indgået skriftlig aftale med. Leverandørerne modtager alene de personoplysninger, der er nødvendige for, at de kan udføre deres opgaver.
  • Samarbejdspartnere inden for markedsføring. Formålet med denne videregivelse er, at Voi kan gennemføre markedsføringskampagner med bistand fra samarbejdspartnere inden for markedsføring, og retsgrundlaget er Vores legitime interesse i at kunne gennemføre markedsføringskampagner (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).
  • Koncernselskaber. Formålet med disse overførsler er intern administration og levering af Vores Ydelser til Dig. Retsgrundlaget er Vores legitime interesse i at kunne administrere Vores forretning og dermed levere Vores Ydelser (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).
  • Forsikringsselskaber. Formålet med denne videregivelse er håndtering af skadesanmeldelser og administration af Vores forsikringer. Retsgrundlaget er Vores legitime interesse i løbende at kunne håndtere skadesanmeldelser og administrere Vores forsikringer (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f). Vi kan endvidere videregive Dine personoplysninger til forsikringsselskaber, når forsikringsselskaberne kræver dette for at kunne behandle en skadesanmeldelse. Retsgrundlaget for en sådan videregivelse er ligeledes Vores legitime interesse i at bistå forsikringsselskaberne med håndteringen af skadesanmeldelser (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).
  • Domstole og modparter i juridiske spørgsmål. Denne videregivelse sker med henblik på, at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares . Retsgrundlaget er Vores legitime interesse i, at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).
  • Politiet og andre myndigheder. Formålet med denne videregivelse er at bistå politiet og andre myndigheder med deres efterforskning, i det omfang Vi er forpligtet hertil. Retsgrundlaget er overholdelse af en retlig forpligtelse (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra c).
  • Mulige købere og sælgere. Formålet med denne videregivelse er at dele oplysninger med mulige købere og sælgere i en virksomhedsoverdragelse (f.eks. fusion eller opkøb), der omfatter Voi. Retsgrundlaget er Vores legitime interesse i at gennemføre et opkøb eller en fusion (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).

I nogle tilfælde videregiver Voi Dine personoplysninger uden for EU/EØS, hovedsagelig ved udpegning af leverandører, der behandler personoplysninger uden for EU/EØS. Dette vil først ske, når Voi har sikret de fornødne garantier med henblik på tilstedeværelsen af et tilstrækkeligt databeskyttelsesniveau, f.eks. ved at indgå kontrakter i overensstemmelse med EU’s standardkontraktbestemmelser for videregivelse af personoplysninger, og om nødvendigt, supplerende sikkerhedsinititiaver.. Yderligere oplysninger om beskyttelse af personoplysninger ved videregivelse uden for EØS kan fås ved henvendelse til Os.

4. Opbevaring af personoplysninger

Dine personoplysninger opbevares, så længe det er nødvendigt for at opfylde de formål, hvortil Dine personoplysninger blev indsamlet. Hvis personoplysningerne behandles på baggrund af Dit samtykke eller Vores legitime interesse, og Du trækker dit Samtykke tilbage eller gør indsigelse, vil behandlingen dog ophøre, uden at dette berører den behandling, der allerede er foretaget på det pågældende tidspunkt, og uden at det får betydning for en retlig forpligtelse til at behandle personoplysningerne. Personoplysninger, der behandles med henblik på at indgå, opfylde eller administrere en aftale mellem Dig og Voi, behandles, så længe Du er kunde hos Voi og har en Voi-konto. Hvis Din konto ophører, sletter Vi personoplysningerne fra Din konto, dog med undtagelse af personoplysninger som Vi skal opbevare pga. lovkrav eller med henblik på at varetage Vores juridiske interesser.

5. Marketing

Vi kan sende dig markedsføring vedrørende Voi’s tjenester samt produkter og tjenester, der tilbydes af tredjeparter. Markedsføringen kan sendes både via e-mail, push-notifikationer og i appen. Formålet med at sende markedsføring er at informere dig om vores tjenester og relevante tilbud fra tredjeparter. Vi kan også behandle personoplysninger med henblik på at evaluere en markedsføringskampagne, hvilket kan omfatte, at Vi overfører nogle personoplysninger, primært e-mailadresser, til de relevante partnere i markedsføringskampagnen.

Det lovlige grundlag for at sende markedsføring vedrørende vores tjenester og tredjeparters tjenester er dit samtykke (art. 6, stk. 1, sætning 1, litra a) i GDPR), som du til enhver tid kan tilbagekalde. Når vi behandler personoplysninger til evaluering af markedsføringskampagner, er det relevante lovlige grundlag Vores legitime interesser (artikel 6, stk. 1, litra f), GDPR) for at analysere resultatet af Vores markedsføringskampagner.

Du kan altid fravælge Vores markedsføringsindsatser, enten direkte i selve markedsføringsmeddelelsen eller ved at kontakte os på support@voi.com.

6. Rettigheder og kontakt

Du har visse rettigheder i forbindelse med Vores behandling af Dine personoplysninger. Dine rettigheder er følgende:

  • Ret til indsigt. Du har ret til at få en bekræftelse fra Os på, at Vi behandler Dine personoplysninger, herunder ret til indsigt i Dine personoplysninger og til at modtage en elektronisk kopi af Dine personoplysninger.
  • Ret til berigtigelse. Du har ret til at anmode om, at urigtige eller ufuldstændige personoplysninger om Dig ajourføres eller korrigeres.
  • Ret til at trække samtykke tilbage. I det omfang behandlingen af Dine personoplysninger sker på baggrund af Dit samtykke, har Du til enhver tid ret til at trække Dit samtykke tilbage.
  • Ret til indsigelse. Når Voi foretager behandling på retsgrundlaget legitime interesser (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f), eller hvis behandlingen vedrører direkte markedsføring, har Du ret til at gøre indsigelse imod behandlingen. I så fald kan Vi være berettiget til fortsat at behandle Dine personoplysninger, hvis vi kan godtgøre at have en vægtig legitim interesse i den fortsatte behandling.
  • Ret til sletning (”ret til at blive glemt”). Under visse omstændigheder, f.eks. hvis du har gjort indsigelse imod behandlingen, og Vi ikke har en vægtig legitim interesse, kan du anmode om, at Dine personoplysninger slettes. Dette gælder dog ikke, hvis vi har en retlig forpligtelse til at behandle personoplysningerne, eller Dine personoplysninger behandles med henblik på andre legitime formål.
  • Ret til begrænsning. I visse tilfælde har du ret til at anmode om, at behandlingen af dine personoplysninger begrænses, således at oplysningerne alene lagres af Voi og ikke behandles til andre formål.
  • Ret til dataportabilitet. Hvis behandlingen sker på grundlag af Dit samtykke (databeskyttelses­forordningens artikel 6, stk. 1, litra a) eller en kontrakt (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b), og personoplysningerne er indhentet direkte fra Dig, er Du berettiget til at anmode om dataportabilitet, og du er i så fald berettiget til i et almindeligt anvendt, maskinlæsbart format at modtage Dine personoplysninger.

Du kan kontakte Os som anført nedenfor, hvis Du ønsker at håndhæve en af de ovennævnte rettigheder. Voi vil normalt besvare Din henvendelse inden for en måned.

Du kan kontakte Os på support@voi.com eller ved at sende et brev til Voi Technology AB, Tegelbacken 4A, 111 52 Stockholm, Sweden

7. Klageadgang

Hvis Du ønsker at klage over Vores behandling af Dine personoplysninger, har Du ret til at indgive en klage til databeskyttelsesmyndigheden i Dit land.

  • I Sverige kontaktes det svenske Integritetsskyddsmyndigheten (IMY).
  • I Danmark kontaktes Datatilsynet.
  • I Norge kontaktes det norske datatilsyn (på norsk Datatilsynet)
  • I Finland kontaktes det finske datatilsyn (på finsk Tietosuojavaltuutettu)

8. Sikkerhed

Voi søger med den teknologi, Voi anvender, samt med denne Privatlivspolitik at beskytte Dine personoplysninger mod uautoriseret adgang og uberettiget brug. Vi kan tilpasse disse foranstaltninger, efterhånden som ny teknologi bliver tilgængelig.

9. Fælles dataansvarlige

Voi leverer sine tjenester via lokale datterselskaber i hvert land, som driftes i samarbejde med Voi Technology AB. Nedenstående er en liste over disse datterselskaber, og din placering vil afgøre, hvilken af disse enheder der er din lokale relevante enhed. Du kan kontakte hver af disse enheder via support@voi.com

Land Voi-enhed Brugeraftale
Finland Voi Technology Finland AB Link
Norge Voi Technology Norway AS Link
Danmark Voi Technology Denmark ApS Link
Storbritannien Voi Technology UK Limited Link
Tyskland Voi Technology Germany GmbH Link
Frankrig Voi Technology SASU Link
Italien Voi Technology Italia S.r.l Link
Schweiz Voi Technology Switzerland AG Link (Tysk), Link, (Fransk), Link (Italiensk)
Spanien Voi Technology S.L. Link
Belgien Voi Technology Belgium BV Link (Fransk), Link (Hollandsk)

 

Voi Technology AB og den relevante lokale enhed bestemmer i fællesskab, hvorfor og hvordan dine personoplysninger behandles, hvilket betyder, at både Voi Technology AB og den relevante lokale enhed er fælles dataansvarlige i forhold til dine personoplysninger (artikel 26 GDPR).

Voi Technology AB har ansvaret for og kapaciteten til at give Dig centrale tjenester i forbindelse med Din brug af Vores løbehjul, herunder, men ikke begrænset til:

  • Supporttjenester for brugeren;
  • Marketing;
  • Betalinger og rabatter;
  • Forvaltning og management af app-software; og
  • Forvaltning af serveren.

Den relevante lokale enhed administrerer de lokale driftstjenester for vores løbehjul i dit land og indgår brugeraftalen og vilkår og betingelser med dig (se ovenfor).

Med henblik på at give dig ovenstående tjenester og for at vi kan udvikle vores tjenester, vil dine personoplysninger blive overført mellem Voi Technology AB og den relevante lokale enhed. Vores lovlige grundlag for overførslerne af Dine personoplysninger internt mellem virksomhederne er vores legitime interesse i at forvalte, udvikle og facilitere udførelsen af vores tjenester (artikel 6, stk. 1, litra f) i GDPR).

Du har ret til at udøve dine rettigheder i henhold til afsnit 6 ovenfor over for både Voi Technology AB og den relevante lokale enhed (du kan finde vores e-mail kontaktoplysninger under samme afsnit).

Da begge virksomheder har en forpligtelse til at behandle Dine personoplysninger i overensstemmelse med privatlivspolitikken, vil Du ikke modtage en separat privatlivspolitik fra den relevante lokale enhed.

10. Ændringer til Privatlivspolitikken

Voi kan ændre denne Privatlivspolitik ved at offentliggøre en ny version af Privatlivspolitikken på Hjemmesiden og i Voi-Appen. Såfremt en ændring skyldes ændringer i Vores behandlingsaktiviteter, vil Vi dog gøre Dig opmærksom herpå ved at sende Dig en e-mail med oplysning om ændringen og i øvrigt træffe de foranstaltninger, der er nødvendige i henhold til den gældende databeskyttelseslovgivning.